Att göra på gården

Café/Gårdsbutik

Under vår/sommar har vi öppet i gårdsbutik med tillhörande gårdscafé där vi säljer våra KRAV-certifierade grönsaker, ägg från våra höns, lammkött från Skälstorp, lokala skafferivaror mm.

Vi säljer hembakat och man kan sitta inne i caféet eller ute på vår innergård för att fika.

Man kan ta sig en tur ner mot växthus, lamm och höns.

Djuren

Höns
Vi har en hönsflock på ungefär 70 st. Vi har olika raser som bor tillsammans i ett hönshus på hjul. Hönshuset är flyttbart så att hönsen alltid ska kunna ha tillgång till nytt fint bete. Gulan i äggen blir kraftfullt orangea av det gröna gräset hönsen och är därför också de mest näringstäta äggen på marknaden. Därav namnet Grönbetesägg som vi säljer i gårdsbutiken eller i gårdskiosken. Under vintern bor hönsen i växthuset som är 200 kvm. (Även när det gäller restriktioner för fågelinfluensan) Där är dom skyddade från väder och vind, sprätter i ensilage och sandbadar fram till att våren kommer igen.

Sommarlamm
Vi samarbetar med Skälstorps Lamm som föder upp Gotlandslamm på en gård några mil härifrån. Under vår och sommar lånar vi en liten flock får och lamm som går och betar här hos oss. I gårdsbutiken kan man handla lammkött och fina lammskinn.

Bin
Vi samarbetar även med en yrkesbiodlare som heter Nick. Han har ett par kupor här och bina arbetar hela säsongen i vår grönska. I butiken finns honung att handla.