Om Kilagårds Gröna

Vi som bor på gården heter Linnéa, John och vår son Arthur. På gården bor också hund, katter & höns.

Drömmen om livsstilsförändring och självhushållning gjorde at t vi bestämde oss för att flytta. Vi kunde helt enkelt inte släppa tanken på att odla på större yta, lantbruksdjur och att driva verksamhet hemma. I slutet av 2019 gick därför flyttlasset till Kilagård.

Linnéa är den som driver det dagliga arbetet på gården medan John har ett annat arbete och kör traktor, leder diverse byggprojekt mm. på fritiden.

Förr i tiden odlade Kilagårds ägare sparris. Man skördade, packade på cykeln och tog tåget till Göteborg. Där, på torget sålde man sparrisen.

Vi värnar om historien och kunskapen som kommer från tidigare generationer. Sparris var därför en av de första grödorna vi planterade när vi hade flyttat hit.

Projektstöd LLUH

Efter första säsongen med försäljning av grönsaker i den lilla grönsaksboden kände vi att det redan var dags för nästa steg i projektväg. Vi ville växa och vi kände att det fanns ett behov hos besökare. Gården behövde ett centrum, ett hjärta. Den största ladugården skulle därför renoveras om till café/gårdsbutik.

För att möjliggöra detta bestämde vi oss för att ansöka om stöd av LLUH vilket gick vägen och vi kunde äntligen förverkliga våra idéer och tankar.

Sommaren 2021 öppnade vi ladugårdsporten till färdigrenoverade caféet/gårdsbutiken och vi fick en fantastisk sommar med många besökare.

Vi vill rikta ett stort tack till LLUH som trodde på oss och vårt projekt.

Läs mer om projektet här: https://lluh.se/projekt/sommarcafe-och-gardsbutik-pa-kilagard/